Peter Verlaan Boomverzorging & Kettingzaagkunst
Peter Verlaan Boomverzorging & Kettingzaagkunst
 

Wat houdt mijn werk in?

Peter Verlaan Boomverzorging houdt zich voornamelijk bezig met het snoeien van bomen die op plaatsen staan waar ze voor de omgeving te groot worden. Grotere bomen kunnen vaak rondom een stuk terug naar binnen genomen worden, dan behoud u toch nog een mooie boom en de omgeving is ook tevreden. Soms is het raadzaam om dit met grote oude populieren of wilgen te doen, daar er minder kans is op takbreuk bij storm en harde wind. Door deze snoeimethode is het vaak overbodig om grote beeldbepalende populieren of wilgen te laten kappen. Vaak wordt er gezegd dat deze oude bomen kaprijp zijn, onzin dus!

 
Peter Verlaan

Tevens houden wij ons bezig met het verwijderen van bomen die op moeilijke plaatsen staan. Zoals bijvoorbeeld bomen die erg dicht tegen de woning aan staan, boven de garage hangt of boven tuinhuisjes en kassen hangen. Deze bomen worden door middel van klimtechnieken in kleine handzame stukken naar beneden gehaald en afgevoerd of versnipperd. In sommige gevallen gebeurd dit ook wel door middel van een telescoop of portaalkraan. Ook het verplanten van bomen behoord tot de mogelijkheden.

Ook kunt u bij ons terecht voor advies over de vitaliteit van uw bomenbestand. Of er eventueel gesnoeid moet worden en wat te doen bij schimmels en andere voorkomende ziekten bij bomen en de gevolgen daarvan.