Peter Verlaan Boomverzorging & Kettingzaagkunst
Peter Verlaan Boomverzorging & Kettingzaagkunst
 
Internationale carvewedstrijd in Denemarken

Internationale carvewedstrijd in Denemarken

Op donderdag 7 mei vertrokken en wat later in de middag aangekomen.Weer heel leuk om alle buitenlandse carvers te mogen ontmoeten.

's Avonds na het eten was de loting voor de stammen en de goden waren me goedgezind.Ik mocht als eerste een stamstuk uitzoeken. Dus een mooie dikke eik uitgezocht want die had ik nodig voor mijn paardenhoofd die ik wilde maken.

Vrijdag,zaterdag en zondag keihard werken van 's morgens 9 tot 's avonds 5 ,met tussendoor nog enkele speedcarves (een beeld in 30 minuten zagen). Ook werd er goed gedacht aan de innerlijke mens en werden er dus ook goede maaltijden geserveerd voor de carvers. Ook 's avonds was het supergezellig, alle carvers en aanhang rond het kampvuur met voldoende drank, eigen gemaakte muziek (trommels, gitaar) en naturlijk de nodige stomme praat.

Nou na 3 dagen carven was het dan zover,de prijsuitreiking en veiling van de beelden. Voor de juryprijs waren er 3 prijzen.

  1. Bob King (U.S.A.)
  2. Finn Rune Nielsen (Denemarken)
  3. Andreas Martin (Duitsland)

Er was ook nog 1 publieksprijs,waar ook Bob King als eerste eindigde en ik als 2e na een close finish!!!Ik ben hier natuurlijk heel erg blij mee en had dit totaal niet verwacht!

Dus al met al een super geslaagde wedstrijd en weer veel leuke nieuwe carvers leren kennen.

Bijgevoegd een foto van de winnaar Bob King uit Amerika met zijn winnende beeld.

Voor meerdere foto's zie fotoalbum.